Ahoj, je tu take nekdo horcicovej?
Jelikoz od mala poradam sklenicky horcice na posezeni, ve Svycarsku mi chut ceske horcice chybi a to dost hodne!
Ale nasel jsem recept, jak si ji vyrobit, vzpomenul jsem si totiz na parkare na Vaclavaku, jak horcici sidili jablecnym mostem. A je to ono:
*
Chce to malou krabicku jablecneho mostu 250 ml bud z Coopu, anebo Migros:
https://produkte.migros.ch/m-classic-apfelsaft-121002500000A do ni vmichat dve velke horcice 300g z Dennera (bilo-zluto-modra tuba).
*
Samozrejme lze vmichat most do horcice, ale pak se to dele rozpousti.
Jina horcice, nezli Denner original nejde pouzit: LeGusto od Aldi, Coop, Migros, Thomy, ty vse maji i po promichani s mostem "dijonsky ocas" (dobry na vareni, spatny jako priloha).
Tohle je nejjednodussi recept, co jsem hledal skoro 5 let.
Ke zvyseni ostrosti pridavam bud chilli jemny prasek, anebo tekutou Srirachu (oboje z Coopu).
Tech 250 ml mostu na 600 gramu horice se muze zdat dost, ale neni to tak. Staci pulhodina a silikony v horcici nabobtnaji a pak mate na 95% vyrobek jak od Malvy, anebo Boneca.
I kdyz na ty stare sklenicky s bezovym plastovym vickem, co se casem potrhalo, samozrejme nema nikdo (sklenicky byly hranate, pozdeji se zacaly vyrabet konicke smerem dolu. Potisk byl jen na vicku, sklenice byla cista nikdy se nevyhazovala, slouzila nadale po mnoho let bud na piti, anebo technicka vybava dilny).