No jestli chodi pokuty chodi uz i do cech taky nevim, ale pred par lety (jeste pred vstupem CR do EU), jesm nasbiral v DE dost bodu a do cech mi tenkrat prislo varovani, ze jestli se dopustim dalsiho prestupku, ze v nemecku dostanu zakaz jizdy. Pokuty jsem ale platil vzdy na miste, kdyz me zastavili.
Kazdopadne ma nemecko uz s nekolika zememi dohodu o vymahani pokut, tzn. napr. ze pokud nemec udela prestupek v rakousku a rakusaci to poslou nemeckym policajtum, tak policajti/urady to rakousku zaplati a nemci to pak vymahaji sami po nemeckem ridici.
Jinak plati mimo obec:
10km/h rychleji - 10€ bez bodu, po odecteni 1km/h tolerance
15km/h rychleji - 20€ bez bodu, po odecteni 1km/h tolerance
20km/h rychleji - 30€ bez bodu, po odecteni 1km/h tolerance
25km/h rychleji - 70€ 1 bod, po odecteni 2km/h tolerance
30km/h rychleji - 70€ 3 body, po odecteni 2km/h tolerance
35km/h rychleji - 120€ 3 body, po odecteni 2km/h tolerance
45km/h rychleji - 160€ 3 body, 1 mesic bez ridicaku, po odecteni 2km/h tolerance
55km/h rychleji - 250€ 4 body, 1 mesic bez ridicaku po odecteni 3km/h tolerance
65km/h rychleji - 440€ 4 body, 2 mesice bez ridicaku po odecteni 4km/h tolerance......
V obci plati:
5km/h rychleji - 15€ bez bodu, po odecteni 1km/h tolerance
15km/h rychleji - 25€ bez bodu, po odecteni 1km/h tolerance
20km/h rychleji - 35€ bez bodu, po odecteni 1km/h tolerance
25km/h rychleji - 80€ 1 bod, po odecteni 2km/h tolerance
30km/h rychleji - 100€ 3 body, po odecteni 2km/h tolerance
35km/h rychleji - 160€ 3 body, 1 mesic bez ridicaku po odecteni 2km/h tolerance
45km/h rychleji - 200€ 4 body, 1 mesic bez ridicakupo odecteni 3km/h tolerance
55km/h rychleji - 280€ 4 body, 2 mesice bez ridicaku po odecteni 3km/h tolerance
Jinak ze zkusenosti vim, ze kazdy tachometr ukazuje cca.4-6km vice nez jaka je skutecna rychlost.
Pokud jsi tedy na tachaku mel 130km/h, tak by pro tebe platilo asi:
25km/h rychleji - 70€ 1 bod, po odecteni 2km/h tolerance
....za predpokladu ze ti to poslou do cech!?
Jo a pokud poslou majiteli vozu oznameni o prestupku (vetsinou to posilaji i s fotkou) a majitel jim napise, ze nebyl ridicem, tak to zacnou vysetrovat a muze se to prodrazit, takze pokud jsi si vedomen prestupku, tak je vetsinou lepsi zaplatit.
Hadat se s nimi ma mysl jen v pripade, ze si nejsi vedom prestupku, nebo kdyz uz treba jde o ridicak.
Vice na:
http://www.bussgeldkataloge.de/